Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Cart Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Hamburger Icon Information Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video
  • 13.09.2017 Boeklancering Home Reassembled. On Art, Destruction & Belonging
  • Eleonoor Jap Sam
  • art Book launch Event

13.09.2017 Boeklancering Home Reassembled. On Art, Destruction & Belonging

13.09.2017 Boeklancering Home Reassembled. On Art, Destruction & Belonging

Dit najaar verschijnt bij uitgeverij Jap Sam Books de essaybundels Home Reassembled. On Art, Destruction & Belonging. Deze publicatie is een initiatief van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.  De essaybundel Home Reassembled – On Art, Destruction & Belonging wordt in september gepresenteerd op de woonbeurs Habitare in Helsinki. 

Op dezelfde beurs wordt ook Anssi Pulkkinens Street View (Reassembled) voor het eerst tentoongesteld in Finland. De auteurs zijn deskundigen op het gebied van hedendaagse kunst, architectuur en Midden-Oostenstudies. De essays bieden een verrassende blik op Pulkkinens kunstwerk en brengen zo ook de meest spraakmakende thema’s van onze tijd te berde. Zo komen in de essays onder meer oorlog en het verlies van een thuis aan bod, maar ook de werkelijkheid en de representatie daarvan, de verhouding tussen publiek en privé en het proces van waardevorming.

Onder de auteurs bevinden zich de Syrische architecte en schrijfster Marwa al-Sabouni, islamdeskundige en professor Jaakko Hämeen-Anttila, kunsthistorica en professor Hanna Johansson, universitair hoofddocent visuele cultuur Max Ryynänen en de Nederlandse conservator en kunstcriticus Vincent van Velsen. Ook Anssi Pulkkinen zelf doet in de publicatie de uitgangspunten van zijn werk uit de doeken.

Voor meer informatie: http://habitare.messukeskus.com en http://www.finncult.be

  • Post author
    Eleonoor Jap Sam
  • art Book launch Event