Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Cart Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Hamburger Icon Information Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video
  • 10.11.2017 - Book launch Tirzo Martha – I wonder if they’ll laugh when I’m dead
  • Jap Sam Books

10.11.2017 - Book launch Tirzo Martha – I wonder if they’ll laugh when I’m dead

10.11.2017 - Book launch Tirzo Martha – I wonder if they’ll laugh when I’m dead

BoekpresentatieTirzo Martha – I wonder if they’ll laugh when I’m dead

Datum: 10 november 2017, aanvang 17,30 uur. 

Locatie: Museum Beelden aan Zee, Harteveltstraat 1, 2586 EL Den Haag, www.beeldenaanzee.nl

Op 10 november aanstaande vindt de officiële presentatie van de eerste monografie over beeldend kunstenaar Tirzo Martha (Willemstad,Curacao 1965) plaats in museum Beelden aan Zee. Deze omvangrijke publicatie is een zelfstandige uitgave van uitgeverij Jap Sam Books, en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Ars Antilliani beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Mondriaan Fonds en het Harten Fonds.

Tirzo Martha - I wonder if they’ll laugh when I’m dead omvat een intrigerende compilatie van zijn kunstwerken, waarvan een selectie nieuwste installaties vanaf 3 november te zien zal zijn in de tentoonstelling No Excuses! in museum Beelden aan Zee. Martha wordt gedreven door een diep engagement met de wereld om hem heen, in het bijzonder met Curaçao en het Caribische Gebied. Zijn veelzijdige, kritische, politiek en maatschappelijk geladen oeuvre omvat beelden, installaties, assemblages, video's en performances en is samengebracht in deze monografie.

U bent van harte uitgenodigd om de boekpresentatie bij te wonen in museum Beelden aan Zee.

Programma vrijdag 10 november:

17.30 uur - Openingswoord door Alessandra Laitempergher, curator van de tentoonstelling No Excuses!

17.45 uur - Het oeuvre van Tirzo Martha door Prof. dr. Kitty Zijlmans

18.00 uur - Het design concept door ontwerper Edwin van Gelder, geïntroduceerd door uitgever Eleonoor Jap Sam

18.15 uur - Interview met Tirzo Martha door Rob Perrée

18.35 uur - Borrel

Gelieve u aan te melden vóór 8 november per email bij Frédérique Brinkerink: brinkerink@sculptuurinstituut.nl

Namens het voltallige team van museum Beelden aan Zee, uitgeverij Jap Sam Books, kunstenaarTirzo Martha en redacteur Rob Perrée graag tot ziens op 10 november aanstaande.

Boekgegevens:

Rob Perrée (red.), Tirzo Martha, I wonder if they’ll laugh when I’m dead, Jap Sam Books 2017, 304 pagina’s, 16.8 x 23.5 cm, ISBN: 978-94-90322-88-5 | € 29,50.

Ontwerp: Edwin van Gelder, Mainstudio. Met tekstbijdragen van Tirzo Martha, Kitty Zijlmans, Annie Paul, Jennifer Smit, Michèle Dalmace,José Manuel Noceda Fernández, Carlos Garrido Castellano, Orando Britto Jinorio, Yacouba Konate, Adi Martis, Rob Perrée, Alex van Stipriaan.

Mede mogelijk gemaakt door het Fonds Ars Antilliani beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Mondriaan Fonds en het Harten Fonds.

Voor meer informatie: https://nl.japsambooks.nl/collections/nieuwe-titels/products/tirzo-martha-i-wonder-if-theyll-laugh-when-im-deaden http://tirzomartha.com

Over de sprekers:

Kitty Zijlmans is sinds 2000 professor in de hedendaagse kunstgeschiedenis en theorie/world art studies aan Leiden University. Van januari 2011 tot september 2014 was zij Academic Director van LUCAS, het Leiden University Centre for the Arts in Society. Haar specialisaties zijn hedendaagse kunst, kunsttheorie en methodologie, waarbij ze vooral geïnteresseerd is in de lopende interculturele processen en de globalisering van de (kunst) wereld. Ze werkt steeds vaker samen met kunstenaars in het kader van het artistieke onderzoeksgebied. In 2010 werd zij aanvaard als lid van de KNAW, de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. Zij is lid van de Raad van Commissarissen van BAK (Basis voor Actuele Kunsten) in Utrecht en het Bonnefanten Museum in Maastricht. Ze werkt en woont in Leiden.

Rob Perrée studeerde af in de Nederlandse taal- en letterkunde en in de kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is een onafhankelijke internationale schrijver en curator met een focus op mediakunst en hedendaagse Afrikaans-Amerikaanse, Afrikaanse en Caribische kunst. Hij was redactielid van Kunstbeeld Magazine, Pf photo magazine en Tubelight. Zijn vele artikelen verschenen in boeken, catalogi, tijdschriften en kranten en hij publiceerde boeken over videokunst, Afrikaans-Amerikaanse kunst en kunstenaars. Hij is de oprichter en hoofdredacteur van het online magazine www.africanah.org, een platform voor hedendaagse Afrikaanse, Afrikaans-Amerikaanse en Caribische kunst. Hij woont en werkt in Amsterdam en Brooklyn.

Edwin van Gelder is een Nederlandse grafisch ontwerper en art director gevestigd in Amsterdam. Hij studeerde in 2004 af als grafisch ontwerper aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten en stichtte in 2005 de grafische designstudio Mainstudio. Bekend om zijn typografisch aangedreven, duidelijke conceptuele ontwerpen voor klanten binnen de architectuur en hedendaagse kunst, creëert hij projecten op het kruispunt van kunst en architectuur, met inbegrip van publicaties, digitale media en visual identities. Van Gelder ontving talrijke internationale prijzen, waaronder het 'Best Book Design van de hele wereld' (2013), 'Best Dutch Book Design' (2011 en 2012, 2015, 2016) en de ‘Art Directors Club New York' (2009). http://mainstudio.com

  • Post author
    Jap Sam Books