Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Cart Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Hamburger Icon Information Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video

Over JAPSAM Books

Jap Sam Books is een onafhankelijke, internationale uitgeverij gevestigd in het zuiden van Nederland. Onze uitgeverij publiceert titels waarin ontwikkelingen op het gebied van architectuur, beeldende kunst, filosofie, design, fotografie en theorie worden verkend, maar ook in de aangrenzende disciplines als stedenbouw, landschap, sociologie en geschiedenis. De uitgeverij is opgericht om ontwikkelingen in deze gebieden met elkaar te verbinden, samen te brengen in een fonds, door het  uitgeven van een reeks kritische en reflecterende publicaties voor een internationaal publiek. Wij geloven in een multidisciplinaire aanpak en grensoverschrijdend denken. De titels die wij uitgeven zijn daarom niet alleen educatief en inspirerend, maar ook bijzonder vormgegeven en geproduceerd in nauwe samenwerking met alle betrokkenen.

Per jaar geven wij een reeks publicaties uit op eigen initiatief of in samenwerking met gerenommeerde kunst- & architectuurinstellingen, musea, univeristeiten, architectenbureau's, kunstenaars, curatoren en onderzoekers.

Team Jap Sam Books
Eleonoor Jap Sam
Erik Hombrink
Ronja Driessen
Giorgia Rota
Vigo Hombrink
Tijmen Hombrink
Phoebe Hadjimarkos-Clarke (voormalig) 

Logo ontwerp: Heleen Krijgsman
Website Shopify implementation: Code i.c.w. Montse Hernandez I Sala

We bieden stages aan vanaf najaar 2023.
Voor (aan)vragen stuur ons een e-mail.

Eleonoor Jap Sam studeerde Vormgeving & Communicatie aan de Hogeschool INHOLLAND, en kunst- & architectuurgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Van 1998 tot 2002 was zij verbonden aan de Technische Universiteit Delft, in de functie van directeur van het International Secretariat van DOCOMOMO International, een netwerk in 45 landen ter documentatie, behoud en beheer van de architectuur, stedenbouw van de Moderne Beweging, en co-editor van de DOCOMOMO Journal. Sinds 1992 is zij werkzaam als zelfstandig publiciste, curator, onderzoeker en redacteur. Eerder verschenen er diverse publicaties met bijdragen van haar hand of onder haar redactie bij o.a. Uitgeverij 010, en zij schreef diverse artikelen voor onder meer de Architect, Frame, Bouw en Decorum. Eleonoor Jap Sam was een van de oprichters van episode publishers [2002-2009]. In de periode 2009-2011 was zij werkzaam als adviseur van de Mondriaan Stichting (programmering en projecten Beeldende kunst, Vormgeving en Cultureel Erfgoed). In 2011 was zij een van de juryleden van de Lensvelt de Architect interieurprijs 2011 [LAi], Hendrik Chabot Prijs 2022, jurylid Best Verzorgde Boeken 2022. In 2022 is Eleonoor Jap Sam genomineerd voor een Black Achievement Award, categorie Ondernemerschap.

Jap Sam Books is lid van de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers (VZU), voor meer informatie: www.vzu.nl. De Kunst van Brabant, vereniging voor kunst en cultuur in Noord-Brabant, www.dekunstvanbrabant.nl. ArtTable Nederland, www.arttablenederland.nl