Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Cart Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Hamburger Icon Information Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video
  • Prix de Rome 2019 - Out now!
  • Jap Sam Books

Prix de Rome 2019 - Out now!

Prix de Rome 2019 - Out now!

V.l.n.r.: minister van OCW Ingrid van Engelshoven, winnaar Prix de Rome 2019 Rory Pilgrim, Hare Majesteit Koningin Máxima, directeur Mondriaan Fonds Eelco van der Lingen. Foto: Shinji Otani

Beeldend kunstenaar Rory Pilgrim (Bristol, 1988) ontving vandaag de Prix de Rome Beeldende Kunst 2019 uit handen van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijs werd uitgereikt in aanwezigheid van Koningin Máxima.

Pilgrim won de onderscheiding voor zijn film The Undercurrent (2019-ongoing). Bij de prijs hoort een geldbedrag van 40.000 euro en een werkperiode in de American Academy in Rome. De Prix de Rome wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een getalenteerde beeldend kunstenaar in Nederland.

Ook Esiri Erheriene Essi, Femke Herregaven en het kunstenaarsduo Sander Breure & Witte van Hulzen waren voor de Prix de Rome 2019 genomineerd. Alle finalisten zijn door een internationale jury beoordeeld op basis van nieuw werk dat tot stand kwam tijdens een werkperiode van vijf maanden. De nieuwe werken worden tentoongesteld in het Stedelijk Museum Amsterdam tot 20 maart 2020.

Op 31 oktober is bij Jap Sam Books de publicatie Prix de Rome 2019 verschenen, met teksten over de genomineerde kunstenaars, geschreven door Maarten Buser, Brenda Tempelaar en Sophia Zürcher. Speciaal voor deze editie schreef Sacha Bronwasser een essay waarin zij het werk van de genomineerden verbindt aan actuele ontwikkelingen in de wereld om ons heen en de kunstwereld in het bijzonder. Lesley Moore heeft voor de publicatie een nieuw ontwerp gemaakt. De publicatie is een samenwerking tussen Jap Sam Books en Mondriaan Fonds.

Voor meer informatie: prixderome.nl

  • Post author
    Jap Sam Books