Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Cart Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Hamburger Icon Information Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video
  • SAVE THE DATE! Boek lancering 2 september 'Doorways. Michiel Kluiters'
  • Ronja Driessen
  • architecture art Book launch design photography

SAVE THE DATE! Boek lancering 2 september 'Doorways. Michiel Kluiters'

SAVE THE DATE! Boek lancering 2 september 'Doorways. Michiel Kluiters'

Jap Sam Books, kunstenaar Michiel Kluiters en ontwerper Edwin van Gelder (Mainstudio) delen met trots de aankondiging aan van Doorways. Michiel Kluiters  bij Athenaeum Boekhandel in Amsterdam. De publicatie bevat een collectie van recente fotografische werken door Michiel Kluiters die ruimtelijkheid verkennen, met een prachtig ontwerp door Mainstudio.

Vrijdag 2 september, 16:00 CET
Athenaeum Boekhandel
Spui 14-16 1012 XA Amsterdam

Boek lancering
Tijdens de lancering zal Maria Barnas voordragen uit haar aandeel aan het boek. Ook krijg je de kans om een van de eerste exemplaren ooit van het boek te bemachtigen en om hem te laten signeren door de kunstenaar. Kom langs om deze prachtige nieuwe publicatie te bewonderen en om de lancering te vieren met ons onder het genot van een drankje!

Over de publicatie
Met Doorways onderzoekt beeldend kunstenaar Michiel Kluiters hoe ruimte (of ruimtelijkheid) werkt in de fotografie en hoe het een instrument kan worden voor vertelling. Een reeks door de kunstenaar gecreëerde en gefotografeerde ruimtes opent een gesprek en vertelt ons intieme verhalen. Muren lijken gebarsten, ruw van textuur. Ze lijken vooral de handen aan te spreken in plaats van de ogen: ze smeken om aangeraakt te worden, om geaaid te worden, om gevoeld te worden. Deze ruimtes zien eruit als onvoltooide gebouwen of verlaten ruïnes, nog in aanbouw of reeds in verval. Deze introductie van een temporeel gevoel - van iets dat wijst op een toekomstige voltooiing of op een slepende herinnering aan iets dat onherroepelijk voorbij is - draagt bij aan de inherente instabiliteit van deze werken. Kijken we naar plekken die een mogelijke dystopische toekomst verbeelden of naar de overblijfselen van een utopisch verleden?

Over de kunstenaar
Michiel Kluiters (1971) is een Nederlands beeldend kunstenaar. In zijn werk bevraagt en herinterpreteert hij de ruimte die ons omringt en onze relatie daarmee. Hoewel zijn benadering zeer divers is, is fotografie een constante. Structurele elementen ervan, zoals haar reproduceerbaarheid, haar zogenaamde transparantie en haar manier om ruimtelijkheid op te roepen, liggen aan de basis van zijn praktijk. Hoe speels Kluiters werk ook mag zijn, zijn doel is ons idee te bevragen van wat het betekent de wereld zichtbaar te maken doormiddel van deze reproducties. Of eerder gebruik te maken van het bestaan van fotografie op de grens tussen aan- en afwezigheid om iets tegelijkertijd zichtbaar en onzichtbaar te maken.

ISBN: 978-94-92852-60-1, prijs: € 32.-, tekst: Maria Barnas, Steve Humblet, eindredactie: Eleonoor Jap Sam, grafisch ontwerp: Mainstudio (Edwin van Gelder), drukkerij: Zwaan Lenoir, aantal pagina's: 128, book size: 24 x 32 cm, bindwijze: softcover, Swiss binding with flaps, taal: English, verschijningsdatum: September 2022, uitgeverij: Jap Sam Books.

Deze publicatie door Jap Sam Books is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Stichting Stokroos en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

www.michielkluiters.me
www.mainstudio.com

Pre-order Doorways. Michiel Kluiters, de publicatie is bijna af!

 

  • Post author
    Ronja Driessen
  • architecture art Book launch design photography