Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Cart Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Hamburger Icon Information Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video
  • De Best Verzorgde Boeken 2020 studenten selectie
  • Jap Sam Books
  • architecture art Award design exhibition photography

De Best Verzorgde Boeken 2020 studenten selectie

De Best Verzorgde Boeken 2020 studenten selectie

Onze titel The Academy of the Sublime door kunstenaar Erik Odijk is geselecteerd voor de studenten selectie van de Best Verzorgde Boeken 2020. De jury voor de studenten selectie bestaat uit 5 studenten van verschillende Nederlandse kunstacademies:

"Met veel genoegen hebben we kunnen spelen met de publicatie van Erik Odijk door pagina's uit elkaar te halen en het werk opnieuw in elkaar te zetten. Met de duistere kant van de natuur als zijn hoofdonderwerp, wil de kunstenaar ons een euforische ervaring geven die we misschien anders vergeten zouden zijn door de levensstijl die we in de huidige beschaving hebben. De ontwerpers stonden volledig achter zijn plan om een publicatie te maken die kan functioneren als een boek, maar ook als een draagbare tentoonstelling. De verfijnde rode typografie op het gele papier doen eer aan en complimenteren het werk van Odijk, we hebben genoten van deze mystieke publicatie en hebben veel plezier beleefd aan de zoektocht door de losse spreads en haar eindeloze mogelijkheden."

Onze titel The Walter Benjamin and Albert S. Project door kunstenaar Maurice Bogaert is niet alleen geselecteerd door De Best Verzorgde Boeken jury, maar ook door de studenten jury:

"De glinsterende zilverkleurige inkt laat de subtiliteit zien van dit boek: we aanschouwden allemaal de repetitie van zilverkleurige foto's, bijna zwevend op het met zorg geselecteerde zwarte papier, met kleine tekstblokjes als pauze, hiermee is een ritme gecreëerd. De indeling van dit boek illustreert de parallelle levens van Walter Benjamin en Albert Speer, het verhaal dat Maurice Bogaert wil vertellen wordt uitgelicht door een op een kier gezette deur op de cover die ons uitnodigt om naar binnen te gaan."

In de catalogus van de 2020 studenten selectie hebben verschillende makers die hebben meegewerkt aan de geselecteerde boeken het over al de verschillende aspecten die bij het maken van een boek om de hoek komen kijken.

Joost Grootens (Studio Joost Grootens), ontwerper van The Academy of the Sublime over hoe het losbladige ontwerp het concept van het boek versterkt:

"Het grote voordeel van een losbladig boek is dat je afbeeldingen kunt afsnijden of andere beelden laten ontmoeten simpelweg door het vouwen. Dan heb je alsnog, door de bladzijdes uit elkaar te halen een volledig beeld die je kunt bekijken als je dat wil. Hierdoor heb je beiden, volledige beelden en de combinatie van beelden."

De boeken zijn nog tot 31 oktober 2021 te zien in het Stedelijk Museum

  • Post author
    Jap Sam Books
  • architecture art Award design exhibition photography